Waarom boogschieten?

Wat is er zo leuk aan boogschieten?

Boogschieten is een Olympische sport die door iedere man/vrouw van 10-80 jr beoefend kan worden. Boogschieten is een individuele sport, je moet het zelf doen. De handboogsport is ook erg geschikt voor mindervaliden, er zijn topschutters die zich in een rolstoel voortbewegen. In het noorden zijn op dit moment ongeveer twintig verenigingen actief die nog steeds groeiende zijn.

De meeste verenigingen zijn aangesloten bij de Noord Nederlandse Handboog Federatie (NNHF) en/of de Nederlandse Handboog Bond (NHB).
Het is steeds weer een uitdaging om je eigen prestatie's te verbeteren, een goed schot bereik je alleen door rust, concentratie en een goede techniek!
De juiste techniek maak je je eigen door de aanwijzingen van een deskundige trainer op te volgen. We hebben binnen de vereniging enkele zeer ervaren schutters die hun kennis graag doorgeven!

De handboogsport wordt zowel indoor als outdoor beoefend, er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd waar je je eigen prestaties kunt meten met die van anderen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je voor het boogschieten niet sterk te zijn. Een boog en de bijbehorende pijlen worden afgestemd op de persoon die er mee gaat schieten, bogen zijn te koop in treksterktes van 16 tot soms wel 60 pond! Een leuk beginnerssetje heb je al voor ± € 150,00. Op onze club schieten mensen met verschillende bogen: van traditionele houten bogen tot de modernere recurve bogen (al dan niet met vizier) en soms ook compound bogen. En als je bij ons een proefles wilt nemen, dan kun je een boog van ons lenen.

Er horen bij de schietsport  altijd veiligheidsmaatregelen, zo ook bij het boogschieten. De veiligheidsregels worden door iedere boogschutter streng nageleefd zodat het een erg veilige sport is.
Ieder lid verplicht zich de geldende veiligheidsregels na te leven op straffe van royement van het lidmaatschap!